Látogatók

2018. február 1., csütörtök

Goffri recept

Gyerekkoromat idézi a Goffri, mikor a városba utaztunk és a megszokott Goffrisnál ettünk. Azok a jó porcukros, lekváros Goffrik, amik utánozhatatlanok. Ma már megszűntek ezek az igazi régi Goffrisok, legalábbis a mi környékünkön nincs, se a városban, de itthon is ellehet készíteni Goffri sütővel. Igaz, hogy nem teljesen az igazi, de valamennyire visszahozza a régi élményeket.

Hozzávalók:


  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 3 tojás
  • 30 dkg. liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl. tej
  • 15 dkg. margarin
Elkészítése:

A margarint kikeverjük a cukorral.


Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliás cukrot.


Hozzáadom a lisztet, amibe belekevertük a sütőport.


Annyi tejet adunk hozzá, hogy egy lágy, sűrű, de még folyó masszát kapjunk. 


Ez már kész a sütésre.


Beleadagolom a goffri sütőbe, nem kell túl sok, egy maréknyi tészta elég.


Tetszés szerinti idő alatt sütjük meg, aki nyersebben szereti, rövidebb, aki sültebben, hosszabb ideig hagyja bent.


Jó étvágyat hozzá!



Nincsenek megjegyzések:

Névnapi és születésnapi ajándékaim

Már az idei születésnapi bulim is elmúlt, de nemhogy erről, még a tavalyiról sem posztoltam. Nagyjából emlékszem, hogy kitől mit kaptam, de ...