Látogatók

2017. június 30., péntek

Pszicho

Gondolkoztatok már azon,hogy minket mennyire befolyásol az élet, az események vagy a környezet? Nem? Pedig,ha nem tudod ki vagy,csak nézz körbe,mert nem igaz a mondás, miszerint: az vagy,amit eszel ... Mert az vagy,ahogyan élsz!


Az ember lehet nyugodt,ideges természet,jó ember,rossz ember,alkoholista...és még számtalan jelzőt lehetne mondani minden emberre. Hogy mi befolyásolja milyenek is vagyunk? Néha mi sem tudjuk. Nem tudjuk miért vagyunk féltékenyek vagy bátortalanok és másnak miért megy minden könnyebben.


Ahogyan az állatok alkalmazkodtak a környezetükhöz,úgy minket is ez formál.
A döntés,hogy benneragadunk vagy kitörünk egy rossz életformából, az a kezünkben van. Egy gyerek életére vagy nagyon pozitív vagy negatív hatással van az,amit akkor lát vagy átél. Egy alkoholista gyereke vagy azt látja,hogy az a normális ahogy az apa viselkedik és ő is egy piás, lébec alak lesz vagy azt veszi észre és úgy nő fel,hogy mennyire nem lenne jó így élni és elfordul az apjától,elítéli,szóval egy hatalmas negatív példa számára.


Majdnem minden tulajdonságunkat az élet és más emberek formázzák bennünk.
Lehet sosem voltál féltékeny típus,de 2-3 átverés után a 4. embernél az leszel. Ez egy olyan tulajdonság,amit más ember alakít ki benned,akár a bizalmat,a kedvességet vagy éppen az agressziót.
A környezet abban befolyásol, ahol élsz,ahogyan élsz.
Ha egy nyugodt helyen,nyugodt körülmények között,jó családi körben élsz,valószínű nem sokat idegeskedsz. Nagyobb eséllyel jó ember is válik belőled. Ellentétes esetben hajlamosabb vagy a rosszra.


Külső hatások nagyba befolyásolják érzelmeinket. Az érzelmeink szintén szerepet játszanak természetünkben.
Negatív érzelmi hatásokra bánatosak,kedvtelenek leszünk, elképzelhető,hogy emiatt mogorvák leszünk, nem akarunk emberek közé menni, eltűnik a kedvességünk, a szeretetünk. Jó dolgok hatására, pozitív,boldogok leszünk. Kedvesek segítőkészek és minden mi jó. Szóval az érzelmeink azok,amik leginkább befolyásolnak minket a környezetünk után.
Hogy a fejünkben mi játszódik le,miért döntünk,mi befolyásolja az elme állapotunkat, miért vannak elmezavarral küszködő emberek...az kiderül a következő részből.


Nincsenek megjegyzések:

Névnapi és születésnapi ajándékaim

Már az idei születésnapi bulim is elmúlt, de nemhogy erről, még a tavalyiról sem posztoltam. Nagyjából emlékszem, hogy kitől mit kaptam, de ...