Én ebből a kacsa szárnytőből csináltam az ebédet.
Először is kizsírozom a jénai tálat.
Miután megmostam a kacsa szárnyakat és befűszereztem sóval, borssal és sült csirke fűszersóval, belehelyezem a tálba.
Teszek rá nagyobb cikkelyekre vágott hagymát és alma szeleteket.
Lefedjük és előmelegített sütőbe puhára sütjük a húst.
Mikor már átsült a husink, rakunk rá paradicsom szeleteket. Visszadugjuk a sütőbe, hogy megpiruljon a hús és a paradicsomok is átsüljenek.
Közbe felrakom a kockára vágott krumplit főni sóval, vegetával.
Mikor a hús megpirult ropogósra és a paradicsom is megfonnyadt, kész is.
Mikor a krumpli megfőtt, sózom, összetöröm és a sült hús zsírjával ízesítem.
Vihetem is az ebédemet a munkahelyre.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése