Hozzávalók:
- 1 csomag vajas keksz
- 4x150 g. tejföl
- 4 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál porcukor
- 1 csomag fagyasztott meggy
- 2 csomag torta zselatin
- 3 dl. meggy szörp
- 1 db érett banán
Elkészítése:
A tejfölt kikeverem egy tálba a cukorral, vaníliás cukorral.
Egy magas falú tepsi/jénai falát kirakom a keksszel, ráhalmozok kb. 1 ujjnyi vastagságú krémet. A banánt felkarikázom, majd a tejfölre rakosgatom.
Egy újabb sor keksz, erre megint tejföl, ide már nem rakok banánt, majd jöhet a következő sor keksz, a végén nagyon vékony réteg tejföllel fejezem be.
Elkészítem a zselatint az előírás szerint a meggy levével vagy szörppel. Ha kell, akkor vízzel kipótolhatjuk.
A kimagozott meggyet félbe vágom, ezzel befedem a süteményt.
Ráöntöm a langyos zselatint, egy éjszakára hűtőbe teszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése