- olaj vagy zsír
- vöröshagyma
- krumpli
- só, bors, vegeta
- petrezselyemzöldje
- kelkáposzta
- egész köménymag
- piros fűszerpaprika
- tarhonya
- virsli
- húsleves kocka
Elkészítése:
- A vöröshagymát kis olajon vagy zsíron megpirítom.
- Hozzápirítom a kockára vágott krumplit.
- Fűszerezem sóval, borssal, vegetával.
- Felengedem annyi vízzel, amennyi levest szeretnék főzni. Hozzáteszem a petrezselyemzöldet.
- A csíkokra vágott kelkáposztát is hozzáteszem, megszórom egész köménnyel.
- Amikor nagyjából megfőtt a krumpli és a káposzta, teszek bele tarhonyát és őrölt fűszerpaprikát.
- Mikor a tarhonya megpuhult, hozzáteszem a karikákra vágott virslit.
- Rottyantok rajta egyet és kész is a frankfurtilevesünk.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése