Először is kizsírozok egy jénait. Vagyis rakok egy kanál zsírt az aljára.
Karikákra szelem a krumplit és krumplifűszersóval beszórom, átforgatom.
A krumpli tetejére teszek füstölt és kolozsvári szalonnát. Beteszem előmelegített sütőbe sülni lefedve, hogy a krumpli elkezdjen puhulni.
Amíg sül a krumpli, addig összedarabolom a zöldségeket hozzá. A hagymát karikára, a paprikát csíkokra, a paradicsomot karikára és a répát kockára.
Amikor a krumpli kezd megpuhulni, rátesszük a zöldségeket és én savanyúságot is teszek a tetejére, savanyú káposztát vagy most vegyes savanyút, mostmár nem fedjük le, úgy tesszük be a sütőbe.
Amikor átpuhultak, megsültek a zöldségek, akkor kész is.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése