Először is megpirítom a hagymát.
Közben megtisztítom a csirke alkatrészeket. Mi a bőrét nem szeretjük, ezért azt is eltávolítottam.
Mikor megpirult a hagyma, rárakom a húst és együtt pároljuk kicsit őket.
Nagyjából, mikor a hús megfehéredik, hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot, együtt pároljuk őket tovább.
Mikor megfonnyadtak a zöldségek, rakunk rá piros paprikát, jól összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat. Így főzzük tovább, míg a hús meg nem főtt benne.
Habarást készítünk lisztből és tejfölből.
Mikor már ugye jó a hús, ezt a habarást ráöntjük, összekavarjuk és kicsit együtt rotyogtatjuk.
És kész is az isteni, szaftos csirke. Ha unjátok a pörköltet, próbáljátok ki ezt a receptet.
Megjegyzés: Fűszerezésül sót,borsot és vegetát használtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése